Túlélőcsomag nyaralóknak

Kedves Nőtársam, köszöntelek újra a blogon. 🙂

Végre itt a nyár, és újra megkezdődtek a nyaralások, fesztiválok, kerti partik. Ezzel együtt a bőröd folyamatos kiképzésnek van kitéve. Hol a kánikula, hol az UV-sugárzás tépázza, a mindenféle édes, sós, klóros vizekről nem is beszélve.

Szeretnék neked segíteni, hogy csak szép emlékeid maradjanak erről az évszakról, ezért megosztom Veled, hogy én mit csomagolok mindig magammal, ha vakációzni indulok. Lássuk is szépen sorban.

Naptej, fényvédő

source
forrás:https://giphy.com/

Gondolom nem lepődtél meg. Nem véletlenül erőltette mindig anyukád, hogy csak “lekenekedve” menj strandolni (az enyém legalábbis sehova nem engedett vastag krém réteg nélkül). Hogy éppen  folyékony, hab esetleg spray állagút választasz az egyéni ízlés dolga.

A legjobb ha, pancsolás előtt 20-30 perccel kened be magadat, így megfelelő mértékben szívódik fel.

fényvédő
forrás:https://www.sothys.com/en

Ami a faktorszámot illeti, nem kell megijedni. Gyakran hallom, hogy azért nem vesz valaki 50-es, 30-as naptejet mert attól nem fog lebarnulni. Butaság! A faktorszám lényege, hogy azt az időt, amit lepirulás nélkül tudsz a napon tölteni sokszorozza meg annyival, ahány faktoros. Szóval csak bátran, nálam mindig van egy 30-as.

Érdemes arra is figyelni, hogy hiába vettél vízlepergető terméket, az egész napi lubickolás, főleg a sós víz, szépen lemos mindent rólad. Vidd ki a naptejet a partra és időnként kend be újra a bőrödet.

Ami még biztosan lapul a táskámban az a fényvédő, amit speciálisan az arc, nyak, dekoltázs területére fejlesztettek ki. Ezekre a  testrészekre én strandolás alkalmával is ezt kenem fel, mivel nagyon könnyű állagú, illetve városnézős, sétálós programhoz is elengedhetetlen.

Testápoló, arckrém:

Semmilyen okból kifolyólag ne hagyd őket otthon! A nap gyönyörűen barnítja a bőrödet, de vízhiányossá is tudja tenni. Ezért fontos, hogy este lefekvés előtt hidratáld, így a barnaságodat is tovább megőrizheted.

Kaphatóak kifejezetten napozás utáni készítmények, melyek nyugtató hatóanyagokkal vannak dúsítva. Nekem személyes kedvenceim az aloe vera, A és F vitamin tartalmú termékek.

body-lotion
forrás:https://top10geeks.com/top-10-body-lotions-for-women/

Neszesszer tartozékok: 

Hogy smink cuccok nélkül menni nyaralni? Kizárt! Nincs szükség vakolatra, de gondolom te is szép szeretnél lenni az étterem asztalánál, vacsora közben, épp a naplementét csodálva. Akkor dobj be egy BB krémet a pipere cuccok közé, bronzosítót, ami kiemeli a frissen szerzett barnaságot, szempillaspirált (ha vízálló, akkor fürdőzés közben is jól fog jönni). És kísérletezz bátran élénk színű rúzsokkal, ajakceruzákkal, hiszen erről szól a nyár.

spring-beauty-bag-second
Forrás:http://sarahlovesmakeup.com/2015/05/07/spring-beauty-bags/

Egyéb fontos infók:

-Ha van rá akalmad még nyaralás előtt menj el kozmetikusodhoz egy tisztító kezelésre, hogy a mitesszerek ne “égjenek” bele a bőrödbe.

Frissen gyantázott bőrrel 24 óráig kerüld a napozást, strandolást. Ezek ugyanis fertőzéseket és pigmentációt okozhatnak.

-Ha nem tudod megállni, hogy 10-15 óra között kihagyd a vízparti kikapcsolódást, akkor sem kell a tűző napon süttetned magadat, árnyékban is gyönyörűen lehet barnulni.

-Pótold a folyadékot, igyál sok szénsavmentes vizet. Így elkerülöd a kiszáradást és a bőröd is hálás lesz.

-Kalap vagy sapka viselésével előzd meg a napszúrást. Ha pedig festve van a hajad mint nekem, akkor megóvhatod a színét is.

summer
forrás:http://www.ufmcpueblo.com/top-reasons-why-summer-is-good-for-you/

Ez lenne az én túlélőcsomagom nyaraláshoz. 🙂 Jó kikapcsolódást, pihenést kívánok neked!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek nyomj egy lájkot és oszd meg az ismerőseiddel.

Üdv:

Dóri a kozmecicus 🙂

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑